Beljakovinsko-maščobna ploščica z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov (3,6 %), z optimalno vsebnostjo vlaknin (57 %) in z nizkim glikemičnim indeksom je idealna za dopolnitev beljakovin čez dan. Wellness bar zaradi visoke vsebnosti beljakovin (36 %) in zdravih maščob (15 %) zagotavlja občutek sitosti do 3 – 4 ure za vse profesionalne in tudi rekreativne športnike.
Wellness bar je izdelan z visokim poudarkom na sestavi, maksimalni funkcionalnosti in učinkovitosti. Razvit je tako, da ohranja nizek glikemični indeks in zagotavlja potrebno količino energije. Hranilna sestava je obogatena z minarali, esencialnimi aminokislinami in BCAA. Beljakovinska ploščica je na voljo v dveh odličnih okusih – vanilija z mandlji in čokolada z mandlji. Če ste se odločili za zdrav življenjski slog, te ploščice ne smejo manjkati v vaši prehrani.
WELLNESS BAR vsebuje:
- Sirotkini beljakovinski koncentrat (WPC – 80-85 % beljakovin): hitro, skoraj takoj absorbiran z visoko vsebnostjo esencialnih aminokislin (21,5 g BCAA na 100 g).
- Mlečni beljakovinski koncentrat (MPC – 80-85 % beljakovin): počasneje prebavljiv, visoka hranilna vrednost, visoka vsebnost mineralov in visoka vsebnost BCAA (20,3 g na 100 g).
- Jajčni beljak (albuminski izolat – 80-85 % beljakovin): najdaljši čas prebave, visoka vsebnost kalcija, visoka hranilna vrednost in visoka vsebnost BCAA (20,3 g na 100 g).
- MCT maščobe – prednost je lahka prebavljivost, ki se ne shranjuje kot telesna maščoba, ampak se uporablja kot hiter vir energije za presnovo mišic. Pri njihovi oksidaciji ne nastaja mlečna kislina, kar ščiti mišice pred zakisanjem in utrujenostjo. Odpravlja lakoto, kronično utrujenost in razdražljivost zaradi pomanjkanja sladkorjev. MCT maščobe zvišujejo raven inzulina, medtem ko raven krvnega sladkorja (glukoza) ne narašča, zato organizem ni izpostavljen hipoglikemičnim šokom, ki se lahko pojavijo med dolgotrajnim vzdržljivostnim treningom.
- Mandljeva mešanica – vir kakovostnih maščob, beljakovin, mineralov in netopnih vlaknin.
- Polidekstroza – topna vlaknina z nizko vsebnostjo sladkorjev in visoko vsebnostjo topne prebiotične vlaknine.