Potrebujemo
- 2 banani
- 5 jajc
- 3 žlice agavinega sirupa
- 7 kapljic BIO vaniljevega ekstrakta
- 200 g polnomastne skute
- 200 g mandljevih lističev
- 1 žlica kokosovega olja
- 3 žlice kokosove smetane
- 1 brezglutenski pecilni prašek
- 1 čokoladni JAMI desert
- 2 merici Wellness Daily proteina
- nariban kokos
Postopek
Jajca zmešamo z agavinim sirupom, dodamo skuto, vaniljev ekstrakt, kokosovo olje, mandljeve lističe, pecilni prašek, vaniljev puding in kokosovo smetano. V drugi posodi pretlačimo banane, primešamo zmes in dodamo 2 merici proteina. Vse skupaj premešamo in vlijemo v silikonski model.
Pečemo 60 minut pri temperaturi 175 °C.
Bábovko po ohladitvi obrnemo na pladenj. Lahko posujemo z naribanim kokosom.
Nasvet od Kompave
Če bo testo preveč tekoče, lahko dodate kokosovo, mandljevo ali kostanjevo moko.
Dober tek!
Kalorični indeks bábovke
Celotna bábovka vsebuje 2605 kcal (beljakovine 126 g, ogljikovi hidrati 123 g, maščobe 172 g).
Pri razdelitvi bábovke na 12 kosov, en kos vsebuje 217 kcal (beljakovine 10 g, ogljikovi hidrati 11 g, maščobe 14 g)